Geriatriefysiotherapie in Nederweert

Naarmate mensen ouder worden, is de kans groter dat ze klachten krijgen of minder mobiel zijn. Kort gezegd: ouderdom komt met gebreken. Dat geldt zeker voor mensen die niet meer voldoende (kunnen) bewegen. Speciaal voor kwetsbare ouderen en voor mensen op hoge (biologische) leeftijd met complexe gezondheidsproblemen, is er de geriatriefysiotherapeut.

Afname zelfstandigheid, conditieverlies, ouderdoms-ziektes

De geriatriefysiotherapeut specialiseert zich in de zorg voor kwetsbare ouderen. Hij helpt ook patiënten die bijvoorbeeld door beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

De Geriatrisch fysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare senioren en mensen met een hogere biologische leeftijd. De therapeut heeft specifieke kennis over de doelgroep en de veelvoorkomende aandoeningen in deze groep. Door deze specialisatie is de therapeut nog beter in staat een zo optimaal mogelijk behandeltraject voor u op te stellen en samen te bekijken wat allemaal tot uw mogelijkheden behoort. Dit kan een behandeling zijn maar ook informatie, advies en begeleiding bij bijvoorbeeld hulpmiddelen.

Werkwijze Geriatriefysiotherapie

Na aanmelding bij onze praktijk volgt een intakegesprek en worden er enkele testen afgenomen. Op basis van de medische gegevens en de informatie uit de testen wordt samen met u en /of uw mantelzorger besproken wat de mogelijkheden zijn.
Omdat er veel verschillende aandoeningen zijn die binnen het domein van de Geriatrie vallen zal het van uw klachten afhangen wat er precies wordt gedaan. Om u toch een idee te geven volgt hieronder een kleine greep uit de mogelijkheden die de therapeut heeft.

  • U kunt advies en informatie ontvangen van de therapeut over uw klachten, aandoeningen, het gebruik van hulpmiddelen en dagelijkse handelingen.
  • De therapeut kan samen met u beslissen om oefeningen bij ons in de praktijk te doen.
  • Het kan zijn dat het voor u lastig is om naar de praktijk te komen. In dat geval kan de therapeut bij u thuis langskomen.

Kortom er zijn veel mogelijkheden om u te helpen. Samen met de therapeut kan u ervoor zorgen dat u zo zorgeloos mogelijk door het leven kan gaan!
Indien nodig werken wij intensief samen met diverse andere zorgprofessionals, binnen en buiten het Gezondheidscentrum Nederweert, om een voor u zo optimaal mogelijke begeleiding re garanderen.

Indicaties Geriatriefysiotherapie

Geriatriefysiotherapie is niet alleen geschikt voor ouderen, maar ook voor jonge volwassenen die door een ziekte of ongeval verschijnselen van ouderdom vertonen.

De geriatriefysiotherapeut heeft alle kennis in huis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. Daarom kan onze fysiotherapeut u met behulp van specifieke oefentherapie als geen ander helpen uw mobiliteit weer te vergroten.

Informeer bij onze praktijk of u in aanmerking komt voor vergoeding van uw zorgverzekeraar.

42425088_m