Orthopedische revalidatie in Nederweert

Orthopedie houdt zich bezig met de behandeling van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat: spieren, botten en gewrichten. Veel voorkomende orthopedische ingrepen zijn heup- en knieoperaties (heupprothese, knieprothese, voorste kruisband-, meniscus- of kijkoperatie).

Orthopedische revalidatie bij Fysio- en Manuele therapie Seuren is bedoeld voor patiënten die een ingreep op dit gebied hebben ondergaan. Ook kan een orthopedische chirurg u zonder operatie doorverwijzen naar onze praktijk voor fysiotherapie. Orthopedische revalidatie is ook geschikt voor herstel na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk en door sport (botbreuken, enkel- of knieletsel, schouder- en elleboogklachten).

Doel Orthopedische revalidatie

Bij Fysio- en Manuele therapie Seuren start de revalidatieperiode direct na ontslag uit het ziekenhuis of na verwijzing door de specialist. Als u geopereerd bent, is het belangrijk om zo snel mogelijk na de operatie of gipsperiode te beginnen om mobiliteit en stabiliteit op een verantwoorde manier te herwinnen. Orthopedische revalidatie zal die verbeteren, pijn verminderen, belastbaarheid, coördinatie en het uithoudingsvermogen vergroten en spierkracht versterken.

Werkwijze Orthopedische revalidatie

De orthopedische revalidatie bij Fysio- en Manuele therapie Seuren bestaat uit een actieve begeleiding waarbij U met behulp van een op maat gemaakt oefenprogramma zowel in onze praktijk als thuis werkt aan een optimaal herstel.
Onze praktijk beschikt over moderne revalidatieapparatuur. Vooraf, tijdens en na afloop van de behandeling wordt een aantal testen gedaan. Via gerichte oefeningen worden de functies die u nodig heeft in het dagelijkse leven, in uw werk en bij het sporten weer optimaal getraind.

Informeer bij onze praktijk of u in aanmerking komt voor vergoeding van uw zorgverzekeraar.

Woman walking with crutches during physiotherapy