Zwangerfit in Nederweert

ZwangerFit is een eigentijds programma voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. De fysiotherapeuten die ZwangerFit begeleiden, zijn opgeleid om via het NVFB ZwangerFit concept te werken. Bij ZwangerFit werken zwangere vrouwen samen met de fysiotherapeut aan conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit door middel van aerobic- en fitness gerelateerde oefeningen. Het programma heeft een preventief karakter: het heeft een gunstige invloed op het verloop van de zwangerschap, de bevalling en op het herstel na de bevalling.

Werkwijze ZwangerFit

NVFB ZwangerFit is mogelijk vanaf de 12e week van de zwangerschap. Bij de actieve lessen is veel aandacht voor conditie, spierversterking (met extra aandacht voor de bekkenbodemspieren), coördinatie en stabilisatie. Ook een blok theorie over het lichaam en de bevalling maakt deel uit van ZwangerFit. Na de bevalling werk je onder begeleiding van de fysiotherapeut nog tot negen maanden door aan het herstel van je conditie.

ZwangerFit, voor wie?

ZwangerFit in Nederweert is er voor zwangere vrouwen vanaf de 12e week van hun zwangerschap. Na de bevalling kun je alweer na vier weken deelnemen aan de cursus ZwangerFit, desgewenst tot negen maanden na de bevalling. ZwangerFit is de ideale manier om goed geïnformeerd en in goede gezondheid de periode voor en na de bevalling te beleven.

Meedoen aan ZwangerFit

Geïnteresseerd in ZwangerFit? Neem gerust contact op met Fysio- en Manuele therapie Seuren. Tijdens een uitgebreide intake door de docent wordt bepaald of ZwangerFit aansluit bij uw verwachtingen. ZwangerFit wordt steeds aangeboden op dinsdagavonden, van 19 tot 20 uur.
Voor de intake betaalt u €30, de kosten voor 10 lessen ZwangerFit bedragen € 100.

zwangerfit