Sportbegeleiding en topsportbegeleiding in Nederweert

Fysio- en Manuele therapie Seuren heeft jarenlange ervaring met begeleiding van topsporters en recreatieve sporters in onder meer (eredivisie) basketbal, volleybal, Braziliaans jiu jitsu, tennis en turnen. Intensieve en gecontroleerde begeleiding door een gespecialiseerde fysiotherapeut met kennis over weefselherstel, compensatiemechanismen en sport specifieke belasting is een must voor elke sporter die zo goed mogelijk wil presteren.

Werkwijze (top)sportbegeleiding

(Top)sportbegeleiding bij Fysio- en Manuele therapie Seuren kent drie aspecten: preventieve begeleiding, behandelen van acute letsels en behandelen van chronische klachten.
Preventieve fysiotherapie bij (top)sporters is gericht op het bereiken van een optimale conditie en het verminderen van de kans op blessures. De fysiotherapeut adviseert onder meer bij het opstellen van een trainingsschema op maat.
Bij acute letsels zoals een knieblessure of enkelletsel kunt u onmiddellijk terecht bij onze fysiotherapeut. Doorverwijzing van een (huis)arts is niet nodig, zodat direct gewerkt kan worden aan herstel en aan het behoud of wederopbouw van uw conditie.
Bij chronische klachten, die vaak te maken hebben met overbelasting, is het belangrijk om de juiste oorzaak (intensiteit van de sportbeoefening, manier van spierbelasting, houding, schoeisel,…) te achterhalen. De sportfysiotherapeut zoekt naar de oorzaak en adviseert of behandelt u vervolgens.

Sportbegeleiding, voor wie?

Sportbegeleiding is er voor iedere sporter die zijn spieren en gewrichten zo optimaal mogelijk wil benutten. Zowel topsporters die elke dag intensief met hun sport bezig zijn als recreatieve sporters hebben baat bij begeleiding door een fysiotherapeut.

15154466_m